Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
składniki:
  • 8 surowych białych, najlepiej cienkich kiełbasek
  • 2 kwaśne jabłka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka jasnego piwa
  • 1 łyżka majeranki
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
wykonanie:

Obraną cebulę kroję w krążki, a umyte jabłka pozbawione gniazd nasiennych w ćwiartki. Obrany czosnek siekam. Kiełbasę układam w naczyniu żaroodpornym. Obkładam cebulą, ćwiartkami jabłek i posypuję czosnkiem. Polewam oliwą i piwem. Posypuję solą, pieprzem i majerankiem. Piekę około 1 godziny w temperaturze 180 stopni C. Podaję na gorąco.  

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież