Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 5 jajek
- 1 puszka kukurydzy
- 6 ogórków konserwowych
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka ananasa
- 1 słoik cebulek marynowanych
- 1 słoik selera
- majonez
- 2 łyżeczki przyprawy kebab lub gyros
Wykonanie:
Kurczaka myję i kroję na małe kawałki. W miseczce mieszam olej z przyprawą, wkładam kurczaka i odstawiam na 1 godzinę w chłodne miejsce. Zamarynowanego kurczaka smażę tak, by mięso pozostało soczyste, po czym studzę. Ogórki, jajka i ananasa kroję w kostkę. Następnie w szklanym naczyniu układam warstwami: ogórki, kukurydza, seler, majonez, czerwona fasola, jajka, kurczak, ananas, majonez. Dekoruję według uznania.
Komentarze