Składniki:
- 1 paczka sucharów (niebieskie opakowanie)
- 1 nutella lub coś podobnego (ok. 500 g)
- 3 serki „Danio” - waniliowe
- 3 łyżeczki żelatyny (namoczonej w małej ilości wody)
- 1/2 litra śmietany kremówki
- 3 śmietan fix-y
- cukier puder do smaku
- 3 galaretki wiśniowe
- 1 słoik kompotu wiśniowego
Wykonanie:
Suchary drobno kruszę, dodaję nutellę podgrzaną wcześniej w ciepłej wodzie, aby była bardziej płynna. Wykładam do formy. 2/3 rozpuszczonej żelatyny łączę z serkiem i wylewam na suchary. Śmietanę ubijam z cukrem śmietan fix i resztą płynnej żelatyny. Na ubitą śmietanę układam wiśnie z kompotu. 3 galaretki wiśniowe ugotować na kompocie z wiśni (jak brakuje kompotu dodaję do pełnej porcji wody). Gęstniejącą galaretką zalewam wiśnie.
Marzena Kacała
Marzena Kacała
KGW Śląskowo
Komentarze