Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów

Składniki:
  • 6 szklanki mąki
  • 1 szklanka piwa
  • 500 g margaryny
  • nadzienie do wyboru: masa makowa, powidła
  • 1 jajko do posmarowania rogalików
  • lukier do ozdoby
Wykonanie:

Składniki na ciasto zagniatam na jednolitą masę - można to zrobić za pomocą robota kuchennego. Ciasto dzielę na kilka części. Każdą rozwałkowuję na kształt dużego koła. Kroję, najlepiej radełkiem, na około 8-10 trójkątów. Na każdym rozsmarowuję nadzienie zachowując odstęp od brzegów ciasta. Zwijam od szerszej części. Układam w odstępach na wysmarowanej tłuszczem blasze. Smaruję roztrzepanym jajkiem. Piekę w temperaturze 180 stopni C przez 20-25 minut na złoty kolor. Zaraz po upieczeniu smaruję lukrem i posypuję na przykład orzechami.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież