Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów

babeczki truskawkowe
średnio trudne
2-4 osoby
do 60 minut
Składniki:
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego (może być też inny smak),
  • 400 ml mleka,
  • 1 łyżka cukru,
  • truskawki

 

Wykonanie:

Owoce myję. Połowę z nich miksuję, dodając około 1 łyżkę cukru. Budyń rozrabiam i gotuję według przepisu na opakowaniu, używając jednak tylko 400 ml mleka (a nie 500 ml, jak pewnie będzie w przepisie). Foremki na babeczki płuczę w zimnej wodzie i przelewam do nich gorący jeszcze budyń. Przestudzam. Foremki umieszczam na talerzykach do góry dnem i lekko stukając, wydostaję z nich budyniowe babeczki. Oblewam je zmiksowanymi owocami i dekoruję pozostałymi, całymi owocami. Jeśli podam je od razu, w środku będą jeszcze nie do końca ścięte - prawie półpłynne. Jeśli przetrzymam je w lodówce dłużej, zetną się do końca.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież