Porady kulinarne
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 1052
Niektórym kojarzy się z odstraszaniem wampirów lub z nieprzyjemnym oddechem, ale tak naprawdę czosnek pospolity to warzywo o naprawdę ciekawych właściwościach. 19 kwietnia obchodzimy jego święto.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 13634
To pytanie zadaje sobie większość gospodyń, bo przecież każda z nas chce, by goście, którzy za nim zasiądą byli oczarowani.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 4616
Wartości odżywcze chrzanu są nie do pogardzenia i dlatego warto w jadłospisie uwzględnić dodatek chrzanu do mięs, czy wędlin.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 1316
OSTATKI, czyli ostatnie dni karnawału, zaczynają się w tłusty czwartek, a kończą się zawsze we wtorek, zwany w Polsce „śledzikiem”, „zapustami”, a w Wielkopolsce „podkoziołkiem”. Co roku przypada on w różne dni kalendarzowe - zawsze przed Środą Popielcową.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 1805
Naleśniki w Polsce cieszą się dużą popularnością. Proste w wykonaniu podawane są na różne sposoby. Mogą być wytrawne lub słodkie.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 2641
Raclette to pochodzący ze Szwajcarii długo dojrzewający ser, który jest kluczowym składnikiem dania o tej samej nazwie, rozpuszczanego i podawanego na specjalnych, małych patelenkach.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 1263
Serek wiejski - naturalny, nisko przetworzony wyrób, odżywczy i smaczny. Również prosty w przygotowaniu go we własnym domu.