Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
4-6 osób
do 60 minut
składniki:
  • porcja mięsa z rosołu
  • kilka listków rukoli lub sałaty
  • 1 cebula
  • dowolne, ulubione warzywa, np.: pomidor, ogórek kiszony, czerwona kapusta, żółta papryka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka przyprawy gyros lub przyprawy do kurczaka
  • bułki na hamburgery

wykonanie:

Obrane z kości mięso „szarpię” na kawałki. Doprawiam je przyprawą gyros i podsmażam ok. 2 minut na patelni na niewielkiej ilości oleju. Majonez mieszam z musztardą i ketchupem, doprawiam solą i pieprzem do smaku. Umyte warzywa kroję w plastry lub paski. Przekrojone na pół bułki na hamburgery podpiekam w piekarniku na złoty kolor, smaruję odrobiną sosu i przekładam kolejno kawałki mięsa, warzywa, liście rukoli. Całość składam w hamburgera.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież