Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów

Rolady szparagowe
średnio trudne
2-4 osoby
do 60 minut
Składniki:
  • 60 dag piersi z indyka,
  • 30 dag szparagów,
  • 5 dag wędzonego boczku,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki mąki,
  • vegeta,
  • tłuszcz do smażenia,
  • wywar ze szparagów

 

Wykonanie:  

Z piersi wykrawam 4 dość duże plastry i dobrze je rozbijam. Pozostałe skrawki mięsa kroję na drobne paski. Szparagi myję, obieram, odcinam końce, kroję na kawałki około 4-centymetrowe. Przygotowuję farsz: paski mięsa, boczek drobno pokrojony, sól, pieprz, vegetę, zmiażdżony czosnek wymieszać. Taki farsz nakładam na plastry mięsa i na to kawałki szparagów. Zawijam roladki, smażę do miękkości, podlewając wywarem ze szparagów. Po wyjęciu mięsa robię sos - dodaję wywar połączony z mąką i ponownie zagotowuję.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież