Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów

średnio trudne
2 osoby
do 30 minut
Składniki:
  • 500 g polędwicy wołowej
  • 200 ml śmietanki słodkiej
  • 100 g sera gorgonzola
  • sól
  • pieprz do smaku

 

Wykonanie:

Polędwicę oczyszczam z błon i skóry. Przed smażeniem doprawiam ją tylko pieprzem. Nagrzewam patelnię grillową. Smażę mięso po 8 minut z każdej strony. W trakcie smażenia nacinam mięso w celu sprawdzenia stopnia wysmażenia. Po usmażeniu, stek odstawiam, aby mięso „odpoczęło”. Kiedy mięso się smaży, przygotowuję sos mieszając słodką śmietankę oraz ser gorgonzola w garnku, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Stek wołowy przed podaniem solę.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież