Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów

łatwe
4-6 osób
do 60 minut
Składniki:
  • 50 dag szparagów
  • mały kalafior
  • 1 filiżanka ugotowanego ryżu
  • sól
  • cukier
  • 1 filiżanka szynki pokrojonej w „zapałkę”
  • pęczek szczypiorku
  • 1 mały słoiczek majonezu

 

Wykonanie:

Szparagi obieram, myję, odcinam zdrewniałe końce i gotuję w lekko osolonej wodzie z odrobiną cukru przez kilkanaście minut. Odcedzam i studzę. Dobrze umyty kalafior (surowy) drobniutko kroję. Szczypiorek siekam, łączę z kalafiorem, szparagami, ryżem i szynką. Wszystko dokładnie mieszam i polewam taką ilością wywaru ze szparagów, by sałatka była wilgotna. Wykładam na salaterkę i polewam majonezem. Dekoruję główkami ugotowanych szparagów.

Anna Gill
z ZD WODR w Gołaszynie

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież