Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów

łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
składniki:
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżki drobnego cukru do wypieków
  • 1/3 szklanki (80 ml) oleju słonecznikowego
składniki dodatkowe do wyboru:
  • dżem lub konfitura
  • świeże owoce
  • cukier puder
  • czekolada
  • bita śmietana
wykonanie:

W większym naczyniu mieszam żółtka, mleko, proszek do pieczenia, mąkę, sól, cukier i olej. Białka ubijam na sztywną pianę, po czym bardzo delikatnie mieszam z ciastem. Rozgrzewam gofrownicę. Porcję ciasta przelewam do rozgrzanej gofrownicy i piekę przez około 2-3 minuty, do rumianego koloru i chrupkości. Studzę na kratce. Podaję według uznania, np. z bitą śmietaną, czekoladą, dżemem lub ulubionymi owocami.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież