Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów

łatwe
4-6 osób
do 60 minut
Składniki:
  • około 1 kg obranych szparagów
  • 6 szklanek wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 łyżka soli
  • 1 szklanka cukru

 

Wykonanie:

Szparagi myję i wkładam do słoika. Z reszty składników przygotowuję zalewę. Zalewam nią szparagi. Słoiki gotuję 25 minut.

Weronika Wesołek
z Jarocina

Komentarze  


#3 Krystyna 2016-05-11 18:15
Tak! - teraz widzę to czego nie zauważyłam za pierwszym razem, bo skupiłam swą uwagę na - wykonaniu.
Cytować
#2 Hotka 2016-05-11 08:56
Krysiu białe zawsze trzeba całe obrać (pisze to zresztą w składnikach) :) jeśli robię zielone to odcinam tylko zdrewniałe końcówki :) Jeśli jesteś fanką szparagów - wypróbuj taką wersje - będziesz mogła cieszyć się ich smakiem również w późniejszym okresie :)
Cytować
#1 Krystyna 2016-05-10 18:17
Nie obierasz ich? - bo widzę, że są to białe szparagi, a one lubią mieć twarde włókna na wierzchu. Pozdrawiam, K.
Cytować

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież