Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
leczo
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
Składniki:
  • 50 dkg kiełbasy (najlepiej śląskiej lub chłopskiej),
  • 4 duże cebule,
  • 1 średni kabaczek,
  • 4 papryki,
  • 1 kg pomidorów,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 łyżeczka ostrej papryki,
  • sól,
  • pieprz świeżo mielony do smaku,
  • olej do smażenia,
  • ziele angielskie
  • liść laurowy

 

Wykonanie:

Pomidory sparzam i obieram ze skórki. Kroję na kawałki. Kiełbasę, cukinię, cebulę i paprykę kroję w kostkę. Podsmażam kiełbasę. Później dodaję cebulę i paprykę oraz pomidory. Posypuję słodką i ostrą papryką (jeśli nie chcę ostrego dania - rezygnuję z ostrej papryki), dodaję czosnek, ziele angielskie i liść laurowy. Duszę na małym ogniu kilkanaście minut i dodaję pokrojonego kabaczka. Duszę aż warzywa będą miękkie. Podaję dzień później ze świeżym pieczywem.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież