Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2 osoby
do 30 minut
składniki:
  • 4 cienkie parówki
  • 4 bułki do hot dogów
  • 4 łyżeczki masła
  • 1 mięsisty, duży pomidor
  • pół zielonej papryki (można zamienić na surowego ogórka)
  • 1 cebula
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki majonezu
  • musztarda
  • kilka listków bazylii i natki pietruszki
  • sól, pieprz
wykonanie:

Bułki nacinam wzdłuż dłuższego boku, smaruję masłem i podpiekam w nagrzanym piekarniku (180 stopni) przez około 4-5 minut. Kiełbasę wrzucam do gotującej wody i wyłączam źródło ognia. W szklance mieszam majonez z ketchupem. Dla ostrości dodaję trochę musztardy. Z pomidora usuwam pestki i kroję go na drobną kostkę. Podobnie postępuję z papryką (lub ogórkiem). W drobną kostkę kroję też cebulę. Wszystkie warzywa mieszam i doprawiam solą oraz pieprzem. Opieczone bułki smaruję wewnątrz sosem ketchupowo-majonezowym. Ciepłą parówkę wyjmuję z wody, osuszam i wkładam w przekrojoną bułkę. Na wierzch nakładam gotową sałatkę pomidorową. Całość posypuję posiekaną zieleniną.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież