Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- przyprawa do gyrosa
- 6 większych ogórków konserwowych
- 4 cebule
- ketchup
- puszka kukurydzy
- majonez
- kapusta pekińska
- przyprawa typu „jarzynka”
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka kroję w kosteczkę, posypuję przyprawą, dokładnie mieszam i odstawiam na co najmniej pół godziny. Smażę na małej ilości oleju, po czym studzę. Ogórki i cebulę kroję w kostkę, a kapustę siekam w piórka. Kukurydzę odcedzić. Mieszam ketchup z majonezem w proporcji 1:1. W szklanej misce układam warstwami, nie mieszając - poszczególne składniki: kapusta (posypuję ją delikatnie jarzynką), mięso, sos, ogórki, cebulę i kukurydzę. Delikatnie wszystko przyciskam. Układam poszczególne warstwy aż do wykorzystania wszystkich składników. Ostatnią warstwą ma być kapusta. Wierzch dekoruję resztkami sosu.