Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów

Zawijańce szparagowe
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
Składniki:
  • pęczek szparagów,
  • plasterki boczku wędzonego,
  • sól,
  • biały pieprz,
  • olej do smażenia

 

Wykonanie:  

Szparagi oczyszczam, gotuję około 10 minut w osolonej i posłodzonej wodzie. Zawijam szparagi w plasterki boczku. Można spiąć wykałaczką. Posypuję solą i pieprzem. Zrumieniam na oleju, po czym podlewam odrobiną wody. Duszę około 20 minut. Takie szparagi zawinięte w boczek można tez piec na grillu.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież