Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
Pulpeciki rybne w occie
Składniki:
  • 1 kg dowolnej ryby (mogą być różne gatunki),
  • 1 duża cebula,
  • 1 bułka namoczona w wodzie lub mleku,
  • 1 jajko,
  • przyprawa do ryb,
  • sól,
  • pieprz,
  • bułka tarta
  • oliwa do smażenia

 

Składniki na zalewę:
  • ok. 2 litrów wody,
  • 1,5 szklanki octu,
  • 2 cebule,
  • 1 marchewka,
  • kilka liści laurowych,
  • kilka ziaren ziela angielskiego,
  • 4-5 łyżek cukru

 

 Przygotowanie:

Ryby dokładnie oczyszczam z ości (w wersji leniwej wybieram filety). Mielę razem z bułką i cebulą. Dodaję jajko, przyprawiam do smaku i wyrabiam na jednolitą masę. Obtaczam w bułce tartej. Smażę na złoty kolor. W międzyczasie przygotowuję zalewę. Łączę wszystkie składniki razem z cebulą pokrojoną w piórka, a marchewką w plasterki. Do słoików układam przestudzone pulpeciki, które zalewam również ostudzoną zalewą. Słoiki szczelnie zamykam i odstawiam na przynajmniej dwa dni.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież