Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów

łatwe
4-6 osób
do 60 minut
składniki:
  • 2 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3-4 jajka
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • 200 g startego żółtego sera
  • 1 cebula
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka łagodnej musztardy
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • sól morska
  • pieprz czarny mielony
wykonanie:

Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram. Tuńczyka, groszek i kukurydzę odsączam z zalew. Ogórki i cebulę kroję w kosteczkę. Białka ugotowanych jajek ścieram przez duże oczka, a żółtka przez drobne oczka. Majonez mieszam z jogurtem i musztardą. Doprawiam solą i pieprzem. Szczypiorek i pietruszkę siekam. W małych salaterkach lub słoiczkach układam warstwami: groszek, białka, tuńczyk, kukurydza, ogórek, cebula, ser, sos musztardowy, zielenina, żółtka. Sałatkę można podawać od razu.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież