Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
więcej niż 2 godziny
Składniki:
  • 1 kg żeberek
  • 1/2 szklanki pikantnego ketchupu
  • 2 łyżki czerwonego octu winnego
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • mielona ostra papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Żeberka płuczę i osuszam ręcznikiem papierowym. Dzielę na kawałki. Ząbki czosnku obieram i siekam. Mieszam z resztą składników. Smaruję marynatą mięso, odstawiam na kilka godzin w chłodne miejsce. Żeberka kładę na ruszcie i piekę po ok. 20 minut z każdej strony, smarując pozostałą marynatą.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież