Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
składniki:
  • 5 cienkich białych kiełbas
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego lub kruchego
  • musztarda francuska
  • jajko
  • ziarna do posypania np. sezam, mak lub kminek
wykonanie:

Ciasto kroję na paski szerokości około 5 cm. Każdy pasek smaruję musztardą. Kiełbaski kroje na 5-centymetrowe kawałki. Zawijam je w ciasto. Układam na blaszce. Każdy kawałek smaruję roztrzepanym jajkiem. Posypuję wybranym ziarnem. Piekę na złoty kolor - około 25-30 minut w 200 stopniach C.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież