Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
rolada
średnio trudne
2 osoby
do 2 godzin
Składniki:
  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego rozdrobnionego,
  • 1 łyżeczka masła,
  • 4 jajka,
  • 1 kubek serka o smaku chrzanowym (można go samemu przygotować z gęstego białego serka i chrzanu, wymieszanych z przyprawami i naturalnym jogurtem),
  • 10 dag wędzonego łososia w plastrach,
  • sól,
  • pieprz,
  • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego lub świeżego.

 

Wykonanie:

Szpinak rozmrażam i podsmażam na maśle, doprawiam do smaku solą, pieprzem i czosnkiem, następnie studzę. Żółtka jaj dodaję do szpinaku i miksuję. Z białek ubijam pianę i delikatnie mieszam z masą szpinakową. Wylewam na blaszkę o wym. 23x38cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę w temp. 190ºC ok. 15-20 min. Wystudzone ciasto smaruję serkiem, układam na brzegu łososia i zwijam w roladę. Schładzam w lodówce przez kilka godzin.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież