Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
4-6 osób
do 2 godzin
Składniki:
  • 1/2 kg mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 5 jajek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka i 3 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • około 0,5 kg rabarberu

 

Wykonanie:

Z margaryny, 3 łyżek cukru, mąki, żółtek i proszku do pieczenia zagniatam ciasto. Dzielę je na dwie części. Jedną połowę rozkładam na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Na to rozsypuję pokrojony rabarber. Z białek, cukru waniliowego i 1 szklanki cukru ubijam sztywną pianę. Rozsmarowuję ją na rabarberze, a na nią układam kruszynki z reszty ciasta. Piekę na złoty kolor około 45 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu ciasto polewam lukrem. 

 

Komentarze  


#7 Hotka 2018-05-24 13:16
Cieszę się bardzo :) wkrótce dam jeszcze jeden przepis z rabarbarem - chyba jeszcze smaczniejszy :) pozdrawiam
Cytować
#6 Ilona 2018-05-24 13:05
Rewelacja,przepyszne :)
Cytować
#5 Hotka 2016-04-27 11:29
Witaj Marysiu :) cieszę się bardzo że znajdujesz tu inspiracje do gotowania :) pozdrawiam :)
Cytować
#4 MARIA 2016-04-26 21:30
Hej HONORATKO , rabarbarowiec przepyszny :), a blog cudowny, super przepisy !! Pozdrawiam Marysia
Cytować
#3 Hotka 2015-06-22 17:16
Witam :) ciesze sie bardzo ze smakuje :))
Cytować
#2 Andrzej 2015-06-22 13:28
Witam Panią,
Zrobiliśmy rabarbarowca wedlug Pani przepisu, zamiast polewy ( Pomady)> posypaliśmy cukrem pudrem , wygląda Bardzo dobrze, i smakuje wymienicie.
Cytować
#1 Andrzej 2015-06-19 10:00
Witam Pania, pod koniec tygodnia zrobimy takiego rabarbarowca, wedlug, Pani przepisu, moze nam sie uda, i bedzie smakowal,? to napisze do Pani,Pozdrawiam ze Szwajcarii
Cytować

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież