Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
Składniki:
  • biszkopt z 4 jajek
  • 2 banany
  • 0,75 litra kwaśnej śmietany (najlepsza wysokoprocentowa)
  • ok. 350 dag zmielonych orzechów
  • 4 łyżki cukru pudru
  • sok z cytryny

 

Wykonanie:

Piekę biszkopt z 4 jajek (według przepisu) i jeszcze gorący zwijam w rulon. Odstawiam do całkowitego przestygnięcia. Przygotowuję krem: kwaśną śmietanę mieszam z cukrem i orzechami (masa ma być gęsta, więc orzechy dodaję stopniowo, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji). Rozwijam biszkopt i rozsmarowuję na nim połowę kremu. Na dłuższym boku układam obrane i skropione sokiem z cytryny banany. Zwijam w roladę. Całość smaruję reszta kremu i dokładnie posypuję mielonymi orzechami.  

 

 

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież