Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
4-6 osób
do 60 minut
Składniki
  • mała paczka okrągłych biszkoptów
  • 12 małych ciepłych lodów, najlepiej kakaowych w polewie czekoladowej
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 500 g serka drobno mielonego lub homogenizowanego
  • pół szklanki cukru
  • 3 galaretki agrestowe
  • 2 łyżki żelatyny
  • ewentualnie kilka kropel esencji miętowej
Wykonanie:

Galaretkę i żelatynę rozpuszczam w 3 szklankach wrzątku i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Jeśli lubimy miętowy smak, można do niej dodać kilka kropel esencji miętowej. Kremówkę ubijam z cukrem, a następnie miksując na wolnych obrotach stopniowo dodaję do niej serek i 2/3 tężejącej galaretki. Lekko tężejącą masę (2/3 ilości) przelewam do okrągłej formy, a następnie delikatnie wciskam w nią lody. Wierzch lodów delikatnie polewam resztą masy serowej, a następnie układam biszkopty. Ciasto wstawiam na chwilę do lodówki. Po stężeniu masy zalewam resztą tężejącej galaretki. Odstawiam do zastygnięcia.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież