Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
4-6 osób
do 30 minut
składniki na spód:
  • około 120 g pokruszonych ciasteczek maślanych
  • około 50 rozpuszczonego masła
składniki na masę serową:
  • 1 kg sera twarogowego
  • 250 g cukru
  • 6 łyżeczek żelatyny w proszku
  • 8 łyżek zimnej wody do żelatyny
  • 1,5 szklanki jagód
  • 2 łyżki cukru do jagód
  • 200 ml śmietany kremówki
wykonanie:

Składniki spodu dokładnie mieszam - masa musi mieć strukturę mokrego piasku. Wylepiam nią dno tortownicy i odkładam do lodówki. Odsypuję pół szklanki jagód (do dekoracji), a resztę miksuję z cukrem. Osobno miksuję twaróg z cukrem na gładką masę. Dodaję zmiksowane jagody i mieszam. Śmietanę kremówkę miksuję „na sztywno”, po czym dodaję ją do masy sernikowej i delikatnie mieszam. Żelatynę zalewam zimną wodą i odstawiam do napęcznienia, po czym podgrzewam w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Dodaję do masy sernikowej i szybko mieszam. Przekładam masę na spód z ciasteczek i schładzam w lodówce. Dekoruję jagodami.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież