Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
4-6 osób
więcej niż 2 godziny
Składniki:
  • 500 g mielonego twarogu półtłustego lub tłustego
  • 3 żółtka
  • 150 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 130 g masła
  • 50 g migdałów
  • 25 g rodzynek
  • 25 g żurawiny suszonej
  • 25 g śliwek suszonych
  • 25 g moreli suszonych
  • 25 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1/3 szklanki mleka

 

Wykonanie:

Migdały zalewam wrzącą wodą, odstawiam na chwilę, po czym obieram ze skórki i kroję w niewielką kostkę. Żółtka miksuję z cukrem i cukrem waniliowym na białą, puszystą masę. Dodaję stopniowo po trochu miękkie masło i zmielony ser, delikatnie mieszając. Do ubitej masy dodaję posiekane bakalie i suszone owoce (tak naprawdę ich ilość i rodzaj dobieramy do naszego gustu), a na końcu żelatynę rozpuszczoną w mleku. Przekładam do miski pokrytej gazą lub ściereczką. Wstawiam do lodówki na całą noc. Następnego dnia paschę wyjmuję na talerz, zdejmuję gazę lub ściereczkę. Wierzch dekoruję dowolnie bakaliami. 

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież