Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
Składniki:
  • 50 dag malin
  • 10 dag cukru
  • 1 szklanka kremówki
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 6-8 małych biszkoptów

Wykonanie:

Żelatynę mieszam z kilkoma łyżkami zimnej wody, a gdy napęcznieje podgrzewam na małym ogniu, rozpuszczam, po czym studzę. Maliny delikatnie myję i schładzam w lodówce. Kremówkę ubijam (nie całkiem na sztywno), dodaję cukier i cukier waniliowy. Potem wlewam żelatynę, mieszam z ubitą śmietaną. Przekładam do pucharków na zmianę z malinami i połamanymi biszkoptami. Schładzam w lodówce.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież