Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
porzeczkówka
średnio trudne
4-6 osób
więcej niż 2 godziny
Składniki:
  • 1 kilogram dojrzałych czarnych porzeczek,
  • 400 gram miodu,
  • 1 litr spirytusu,
  • 0,5 litra wody

 

Wykonanie:

Umyte i osuszone z wody porzeczki wsypuję do naczynia. Lekko je rozgniatam. Dodaję do nich słoik miodu. Odstawiam na kilka dni, ale codziennie potrząsam słojem, by miód się rozpuścił. Dolewam do naczynia spirytus i odstawiam na kilka tygodni, po czym całość przecedzam i filtruję. Odciśnięte porzeczki wkładam do innego słoja i zalewam wodą. Dokładnie mieszam, po czym przecedzam, filtruję i dodaję do spirytusu. Całość odstawiam na kilka miesięcy.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież