Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
Sos tatarsko-miodowy
łatwe
4-6 osób
do 30 minut
Składniki:
  • 1 słoik gęstego majonezu (400 ml),
  • 1 duża kwaśna śmietana 18% (400 ml),
  • 1 słoik 400 ml marynowanych podgrzybków,
  • 1 słoik 400 ml korniszonów,
  • 3 łyżeczki musztardy,
  • 1,5 pełnej łyżeczki miodu,
  • pieprz mielony do smaku,
  • 3 łyżeczki ciepłej wody,
  • zielenina

 

Wykonanie:  

Miód rozpuszczam w ciepłej wodzie, następnie studzę. Odcedzaz z zalewy grzybki (gdyby zalewa była ,,śluzowata” - przepłukuję zimną, przegotowaną wodą). Odcedzam korniszony. Kroję grzyby i korniszony w bardzo drobną kostkę. Objętościowo powinno być ich tyle, co śmietany i majonezu razem. Mieszam majonez, śmietanę i musztardę. Dokładam do mieszaniny grzyby i korniszony. Dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku pieprzem i miodem.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież