Składniki:
- 1 słoik gęstego majonezu (400 ml),
- 1 duża kwaśna śmietana 18% (400 ml),
- 1 słoik 400 ml marynowanych podgrzybków,
- 1 słoik 400 ml korniszonów,
- 3 łyżeczki musztardy,
- 1,5 pełnej łyżeczki miodu,
- pieprz mielony do smaku,
- 3 łyżeczki ciepłej wody,
- zielenina
Wykonanie:
Miód rozpuszczam w ciepłej wodzie, następnie studzę. Odcedzaz z zalewy grzybki (gdyby zalewa była ,,śluzowata” - przepłukuję zimną, przegotowaną wodą). Odcedzam korniszony. Kroję grzyby i korniszony w bardzo drobną kostkę. Objętościowo powinno być ich tyle, co śmietany i majonezu razem. Mieszam majonez, śmietanę i musztardę. Dokładam do mieszaniny grzyby i korniszony. Dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku pieprzem i miodem.