Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
gołąbki
średnio trudne
4-6 osób
więcej niż 2 godziny
Składniki:
  • 1 - 1,5 kg żeberek
  • 1 główka kapusty
  • 3 szklanki kaszy gryczanej
  • sos grzybowy
  • 1 łyżka oliwy
  • sól

 

Wykonanie:

Kapustę wypłukać i podzielić na pojedyncze liście. Przepłukać kaszę gryczaną, dodać oliwę, posolić i zalać wrzątkiem. Dusić pod przykryciem, a w razie potrzeby dolać wrzątku. Żeberka upiec w ulubionych ziołach. Kaszę połączyć z upieczonymi kawałkami mięsa i sosem. Układać na liście. Każdy liść zawinąć do środka i ułożyć ściśle w garnku. Zalać sosem grzybowym i dusić do miękkości pod przykryciem.

Agnieszka Malinowska, 
Agro-Wit

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież