Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów

łatwe
4-6 osób
do 60 minut
Składniki:
  • 50 dag świeżych pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 dag tłuszczu (najlepiej masła)
  • pół szklanki śmietany
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • 50 dag zielonych szparagów
  • włoszczyzna
  • 3 dag mąki

 

Wykonanie:

Pomidory płuczę, dzielę na części i razem z pokrojoną cebulą i włoszczyzną gotuję w niewielkiej ilości wody z tłuszczem. Przecieram przez sito pomidory oraz rozgotowane warzywa i łączę z przecedzonym wywarem. Gorący wywar doprawiam mąką rozmieszaną z wodą (pół szklanki). Całość zagotowuję, dodaję śmietanę i przyprawiam do smaku solą i cukrem. Zielone szparagi myję i oddzielam od nich główki, które gotuję na miękko w lekko osolonej wodzie. Przed podaniem wrzucam je do zupy.

Anna Gill
ZD WODR w Gołaszynie

Komentarze  


#2 Hotka 2017-05-17 21:59
Czekam :) Pozdrawiam :)
Cytować
#1 tadeusz 2017-05-17 17:18
procedura wydaje mi się w moim zasięgu słomianego wdowca więc jak skończę z rosołem gotuję wg mnie najlepszy smak zupy, czyli zupę pomidorową - a jeszcze ze szparagami !!! Honoratka ! Zdam relację... Pozdrawiam
Cytować

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież