Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Co zrobić, by sztandarowa świąteczna zupa zachwyciła naszych gości?

Tradycyjna Wigilia nie może odbyć się bez czerwonego barszczu, podawanego najczęściej z uszkami. Przygotowując go powinniśmy go gotować na bardzo małym ogniu i najlepiej pozostawić z warzywami na drugi dzień, aby nasiąknął ich smakiem i aromatem. Po doprawieniu smakuje na ogół wybornie. Niestety niejedną gospodynię ogarnia przerażenie, kiedy przygotowywany barszcz czerwony jest koloru… pomarańczowego lub brązowego. Jest na to jednak sposób. Intensywną buraczaną barwę łatwo odzyskać. Wystarczy obrać surowego buraka, zetrzeć go na tarce i włożyć do sitka, przez które przelewamy kilka razy barszcz.

Komentarze  


#1 Krystyna 2016-12-19 20:23
Ja znam mniej pracochłonny sposób, bo wystarczy wcisnąć pół cytryny. Oczywiście zanim go na dobre doprawimy, bo inaczej może być za kwaśny. Ale też za długo go nie gotować, bo wtedy traci kolor.
Cytować

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież