Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
średnio trudne
4-6 osób
do 60 minut
Składniki:
  • 1 kg szynki wieprzowej,
  • 30 dag mrożonego szpinaku,
  • serek topiony,
  • 1 łyżka masła,
  • 2 ząbki czosnku,
  • olej do smażenia,
  • sól,
  • pieprz

 

Wykonanie:

Szynkę kroję w plastry - w poprzek włókien, dobrze rozbijam, prószę solą i pieprzem. Masło rozgrzewam na patelni, dodaję czosnek pokrojony w cienkie płatki, chwilę podsmażam i dodaję rozmrożony szpinak. Smażę kilka minut, doprawiam do smaku, studzę. Na każdy płat nakładam warstwę szpinaku i kawałki serka topionego. Ciasno zwijam i spinam wykałaczkami lub związuję nitką. Tłuszcz rozpuszczam na patelni. Smażę roladki do miękkości.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież