Składniki:
- tuszka kurczaka
- przyprawy
Składniki na farsz:
- 5 jajek
- 1 pęczek pietruszki
- 2 surowe jajka
- sól
- pieprz
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka masła
Wykonanie:
Tuszkę kurczaka myję pod bieżącą wodą i osuszam. Wyciągam z niej kości. Mięso solę, nacieram przyprawami i pozostawiam przynajmniej na 1 godzinę. Ugotowane na twardo jajka kroję w kostkę. Pokrojoną cebulę prażę na maśle na złoty kolor. Studzę. Posiekaną pietruszkę łączę z ugotowanymi jajkami, cebulą, surowymi jajkami i bułką tartą. Doprawiam do smaku. Wypełniam mięso farszem. Folię aluminiową smaruję olejem, zawinąć w nią roladę i wstawić do piekarnika. Piec około 1,5 godziny.