Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
4-6 osób
do 30 minut
składniki:
  • 1,5 kg schabu bez kości
  • 1/2 szklanki soli
  • 3-4 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • ziele angielskiego
  • 2-3 łyżki suszonego majeranku
wykonanie:

Schab umieszczam w brytfance - musi być prosty. Zalewam go w całości wodą. Dodaję sól i resztę składników. Po zagotowaniu wody - gotuję mięso przez 5 minut. Odstawiam w chłodne miejsce. Po 24 godzinach ponownie gotuję schab - tym razem przez 7 minut i znów odstawiam w chłodne miejsce na przynajmniej na 12 godzin. Po wyjęciu z wody osuszam ręcznikiem papierowym. Podaję na zimno z sosami lub z żurawiną.

 

 

 

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież