Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
składniki:
  • 1 duża, dość zwarta kozia broda
  • sól i pieprz
składniki na tempurę:
  • 2 jajka
  • 400 g gazowanej wody mineralnej lub jasnego, zimnego piwa
  • 320 g mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • olej do głębokiego smażenia
wykonanie:

Kozią brodę dzielę na mniejsze „różyczki”. Płuczę pod bieżącą wodą, po czym dokładnie strzepuję wodę i dosuszam ręcznikiem papierowym. Przy tych wszystkich czynnościach należy uważać, bo kozia broda jest bardzo krucha i łatwo się rozpada na małe kawałki. Posypuję solą i pieprzem. W naczyniu dokładnie roztrzepuję składniki na tempurę (można to wykonać mikserem lub robotem). Zanurzam w tempurze kawałki koziej brody i wrzucam na rozgrzany olej. Smażę na głębokim tłuszczu po ok. 3-4 minuty z każdej strony na złoty kolor. Usmażone grzyby wyjmuję na ręcznik papierowy, aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podaję na gorąco.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież