Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
składniki:
  • 1 kg schabu
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki soli
  • 2 listki laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 duże ząbki czosnku
  • kilka ziaren pieprzu
  • szczypta cukru
  • garść majeranki
  • 1,5-2 litry wody
wykonanie:

W garnku mieszam majonez z musztardą. Masę rozprowadzam wodą, dodaję przyprawy i mieszam. Do tak przygotowanej zalewy wkładam mięso i na średnim ogniu doprowadzam do wrzenia, po czym gotuję pod przykryciem 10-15 minut. Wyłączam źródło ognia, a mięso pozostawiam w zalewie na całą noc. Rano ponownie doprowadzam do wrzenia, gotuję 5 minut i znów zostawiam w zalewie do całkowitego wystygnięcia. Mięso wyciągam na sito bądź durszlak, by ociekło z zalewy. Kroję na plastry i podają na zimno z sosami.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież