składniki:
- kawałki ugotowanego mięsa z rosołu (około 1 kg)
- 2 duże cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki papryki wędzonej w proszku
- pół łyżeczki cynamonu
- pół łyżeczki mielonego kuminu
- 200 ml dobrej jakości ketchupu
- 2 łyżeczki musztardy lekko ostrej
- 200 ml rosołu
- olej
- sól, pieprz
- ulubiony sos, np.: czosnkowy, ketchup, curry
- ulubione warzywa np.: sałata, pomidor, ogórek, kukurydza, cebula
wykonanie:
mięso oddzielam od kości i chrząstek, rwę na paseczki wzdłuż włókien. Posiekaną drobno cebulę smażę na złoty kolor na oleju, dorzucam mięso z rosołu i posiekany czosnek. Smażę przez około 5 minut często mieszkając uważając, aby zbytnio nie rozdrobnić mięsa. Dodaję paprykę, cynamon i kumin, ketchup, musztardę i rosół. Doprawiam solą i pieprzem, ponownie bardzo delikatnie, ale dokładnie mieszam. Tak przyrządzone mięso nakładam na tortille posmarowane wcześniej ulubionym sosem. Dokładam wybrane warzywa i zawijam tortillę w rulon.