Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
składniki:
  • kawałki ugotowanego mięsa z rosołu (około 1 kg)
  • 2 duże cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki papryki wędzonej w proszku
  • pół łyżeczki cynamonu
  • pół łyżeczki mielonego kuminu
  • 200 ml dobrej jakości ketchupu
  • 2 łyżeczki musztardy lekko ostrej
  • 200 ml rosołu
  • olej
  • sól, pieprz
  • ulubiony sos, np.: czosnkowy, ketchup, curry
  • ulubione warzywa np.: sałata, pomidor, ogórek, kukurydza, cebula
wykonanie:

mięso oddzielam od kości i chrząstek, rwę na paseczki wzdłuż włókien. Posiekaną drobno cebulę smażę na złoty kolor na oleju, dorzucam mięso z rosołu i posiekany czosnek. Smażę przez około 5 minut często mieszkając uważając, aby zbytnio nie rozdrobnić mięsa. Dodaję paprykę, cynamon i kumin, ketchup, musztardę i rosół. Doprawiam solą i pieprzem, ponownie bardzo delikatnie, ale dokładnie mieszam. Tak przyrządzone mięso nakładam na tortille posmarowane wcześniej ulubionym sosem. Dokładam wybrane warzywa i zawijam tortillę w rulon.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież