Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
Składniki:
  • opakowanie mixu sałat
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • podwójny filet z kurczaka
  • sól morska
  • świeżo zmielony pieprz
  • 150 g tartego parmezanu
  • 4 pomidory koktajlowe (może być jeden duży pokrojony w ćwiartki)
  • mała surowa marchewka
  • zielony ogórek
  • pół puszki kukurydzy
  • 200 g jogurtu greckiego
  • zielony koperek
  • grzanki
  • 2 ząbki czosnku
  • czerwona cebula

 

Wykonanie:

Kurczaka marynuję w ulubionych przyprawach co najmniej na 2-3 godziny przed przygotowaniem (najlepiej zostawić go w marynacie na cała noc). Grilluję go na patelni i studzę. Kroję na paski. Ugotowane jajka, obrane ze skorupek, kroję na ćwiartki. Opłukaną i osuszoną sałatę układam na talerzach, posypuję solą i pieprzem. Układam grzanki oraz fileta. Dodaję ćwiartki jajka oraz przepołowione pomidorki. Posypuję piórkami startej marchewki, startym parmezanem, kukurydzą i cebulą pokrojoną w piórka. Z jogurtu, drobno pokrojonego ogórka zielonego, zmiażdżonego czosnku, soli, pieprzu i koperku przygotowuję sos.  Polewam nim sałatkę. Doprawiam świeżo zmielonym pieprzem. Dekoruję paskami zielonego ogórka.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież