Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
do 30 minut

 

Składniki:
  • melon
  • plasterki szynki (najlepiej parmeńskiej - jeśli jej nie mamy może wykorzystać do tego inną surową szynkę, cienko pokrojoną)

 

Wykonanie:

Dobrze schłodzony melon myję pod bieżącą wodą, suszę i obieram. Najlepiej jest odciąć górną i dolną część owocu i „na stojąco”, przy pomocy ostrego noża zdejmuję skórkę. Kroję go na połowę, wybieram łyżką nasiona i kroję go w grube plastry. Każdy plaster melona owijam szynką i układam na półmisku. To bardzo popularna we Włoszech przekąska, która świetnie przyjęła się w moim domu. To doskonała propozycja na lekką i błyskawiczną letnią kolację.

 

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież