Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
Rybka w warzywach
łatwe
2-4 osoby
do 2 godzin
Składniki:
  • 1 kg ryby (ja wybieram dorsza),
  • 2 czerwone cebule,
  • 8 średnich korniszonów,
  • 1 słoik papryki czerwonej konserwowej,
  • mąka do panierki

 

Składniki na zalewę:
  • 2 szklanki zimnej wody,
  • 6 łyżek octu,
  • 3-4 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 2 łyżki ketchupu,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1/3 szklanki oleju,
  • sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

Rybę filetuję z ości, kroję na kawałki, doprawiam solą i pieprzem lub gotową przyprawą do ryb, po czym panieruję w mące i smażę na złoty kolor. Składniki z zalewy łączę i zagotowuję. Obraną cebulę kroję w piórka, ogórki w talarki, a paprykę w paseczki. Przekładam, najlepiej w szklanym w naczyniu: ryba, cebula, ogórek, papryka, połowa gorącej jeszcze zalewy i znowu ryba, ogórek, papryka i reszta zalewy. Odstawiam do lodówki na 48 godzin.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież