Składniki:
- upieczony jasny biszkopt z 5 jajek
- 1 jajko
- 5 żółtek
- 3 serki homogenizowane waniliowe
- 2 łyżki żelatyny (rozpuścić w 1/2 szklanki wody)
- 1 kostka margaryny
- 2 szklanki mleka w proszku
- 3/4 szklanki cukru
- 3 paczki okrągłych biszkoptów
- 3 łyżki kawy (zaparzyć w 1,5 szklanki wody)
Wykonanie:
Jajka ubijam z cukrem na parze. Ucieram margarynę, dodając ubite jajka, potem serki homogenizowane, mleko w proszku i na koniec rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Spód (biszkopt) kropię kawą. Na to wykładam połowę kremu, ciastka namoczone w kawie, znowu krem i na wierzch ciastka, które polewam polewą.
Renata Grafik
KGW Dubin
Komentarze