Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
4-6 osób
więcej niż 2 godziny
Składniki na ciasto:
  • 150 g miękkiego masła
  • 400 g herbatników
 
Składniki na nadzienie:
  • 400 g ciemnej czekolady
  • 400 ml kremówki
  • 2 jajka
  • 6 łyżek wody

 

Składniki do dekoracji:
  • czekolada

 

Wykonanie:

Herbatniki kruszę i mieszam z masłem. Masą wylepiam dno formy i wstawiam do lodówki. Czekoladę rozpuszczam na parze. Kremówkę podgrzewam, dodaję jajka, przelewam do miski z czekoladą i mieszam. Dodaję wodę i przekładam do formy z ciastem. Piekę 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Zostawiam do ostygnięcia w wyłączonym, zamkniętym piekarniku. Ozdabiam wypiek kawałkami czekolady. Wstawiam na minimum 8 godzin do lodówki.

Joanna Fengler
KGW Pawłowo

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież