Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
średnio trudne
4-6 osób
do 2 godzin
Składniki na zapiekany słonecznik:
  • 300 g obranego słonecznika
  • 1/2 kostki margaryny
  • 4 łyżki cukru
  • 5 łyżek mleka
Składniki na krem:
  • 250 g margaryny
  • 1 puszka masy krówkowej
Pozostałe składniki:
 
Wykonanie:

Słonecznik mieszam z roztopioną margaryną, cukrem i mlekiem. Wylewam na blachę i zapiekam na złoty kolor w temperaturze 175 stopni przez około 20 minut. Studzę, po czym kruszę na małe kawałki. Margarynę ucieram z masa krówkową. Dodaje pokruszony upieczony słonecznik. Biszkopt kroję na pół i przekładam masą słonecznikową. Masę przykrywam drugą częścią biszkoptu. Ubijam śmietanę z cukrami i śmietan-fix-em. Rozsmarowuję na wierzchu ciasta. Posypuję wiórkami czekoladowymi lub polewam polewą czekoladową. Czasem prażę więcej słonecznika i posypuję nim wierzch ciasta.  

 

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież