Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
średnio trudne
2-4 osoby
więcej niż 2 godziny
Składniki:
  • 300 ml śmietanki kremówki 36%
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 1 łyżka wody przegotowanej
  • 1 laska wanilii

 

Wykonanie:

Przygotowuję trzy miski. W jednej umieszczamy śmietankę, w drugiej białka, a w trzeciej żółtka. Do żółtek dodaję 50 g cukru i 1 łyżkę wody. Miksuję aż masa będzie biała i puszysta. Białka ubijam na pianę, a pod koniec ubijania dodaję resztę cukru i ubijam dalej. Na sztywno ubijam również śmietankę. Do żółtek dodaję stopniowo białka i delikatnie mieszam. Następnie dodaję śmietanę, a na końcu nasionka z wnętrza wanilii. Mieszam i zamrażam.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież