Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
Składniki:
  • 400 ml śmietany 36%
  • 4 łyżki cukru
  • 500 g gęstego jogurtu ananasowego
  • 2 puszki ananasów
  • opakowanie biszkoptów
Wykonanie:

Ananasy odsączam z zalewy. Odkładam kilka krążków do dekoracji, a resztę owoców kroję na kawałki. Kremówkę ubijam z cukrem. Pod koniec ubijania dodaję jogurt i mieszam na jednolitą masę. Biszkopty namaczam w zalewie ananasowej i układam na dnie pucharków (lub słoiczków). Na nie wrzucam po kilka kawałków ananasa, nakładam po łyżce masy jogurtowej, namoczony biszkopt i znów ananasy oraz masę. Wierzch dekoruje ananasami. Odstawiam na kilka godzin w chłodne miejsce.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież