Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów

Składniki:
  • 0,5 kg dobrze zmielonego twarogu lub serka homogenizowanego
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 3 żółtka
  • pół czekolady mlecznej
  • 250 g cukru
  • olejek waniliowy
  • kilka ciastek korzennych i czekoladek "ptasiego mleczka"
  • mandarynki i kakao do dekoracji
Wykonanie:

Żelatynę moczę w odrobinie wody. Żółtka ubijam z cukrem i olejkiem waniliowym na puszystą masę. Stopniowo dodaję dobrze zmielony twaróg, a na końcu delikatnie mieszam z ubitą śmietanę, posiekaną czekoladą i rozpuszczoną w gorącej kąpieli wodnej żelatyną. Na dnie przezroczystego naczynia, np. kieliszka od wina układam ciastko (może być pokruszone). Na to wykładam masę waniliowo-twarogową. Odstawiam do lodówki. Przed podaniem deser posypuję kakao i dekoruję obranymi mandarynkami i "ptasim mleczkiem".

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież