Torty to niezbędny dodatek na przyjęciach nie tylko ślubne, ale też urodzinowe czy komunijne. Jakie są najmodniejsze w tym sezonie?
By dotrzeć do szerszego grona klientów, Anna Skupin - Sierpowska z rawickiej Cukierni „Anna” postanowiła przygotować wystawę tortów ślubnych. Uważa, że nawet najlepsze zdjęcie nie odda rzeczywistego efektu. Przyznaje, że najmodniejsze w tym sezonie są torty w czarno-białej kolorystyce. Do ich dekoracji najczęściej wykorzystywane są motywy kwiatowe drukowane na papierze cukrowym. Zdarzają się również dekoracje z dodatkiem jadalnego brokatu. Coraz częściej wybierane są też niestandardowe stelaże, na przykład w kształcie małżeńskiego łoża, a nawet podświetlane. Na ogół ślubny tort składa się z kilku pięter, chociaż znajdują się też klienci, którzy zamawiają jeden mały tort na wierzchołku piramidy składającej się z 4-5 pięter z małymi ciasteczkami w kształcie mini torcików i serduszek. Każde piętro tortu, na ogół okrągłe, jest w innym smaku, ale najchętniej wybieranym są te ze śmietaną i owocami oraz o smaku czekoladowym. Jak przyznaje Anna Skupin - Sierpowska, spełniają każde życzenie klienta, nawet najbardziej wymyślne, jak takie, które zdarzyło im się wykonywać - tort czarno-fioletowy, a młoda para przedstawiona jako diabełki. Z kolei największy tort miał 6 pięter, około 18 kilogramów i był przeznaczony dla 160 osób.
Komentarze