Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
klopsy
średnio trudne
2-4 osoby
do 60 minut
Składniki:
  • 500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego,
  • około 10 dag sera feta (może być w kostkach),
  • czerstwa bułka,
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • jajko,
  • łyżeczka najlepiej świeżego oregano,
  • łyżka koncentratu pomidorowego,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia

 

Wykonanie:

Bułkę namaczam. Cebulę i czosnek siekam i szklę na 2 łyżkach oliwy. Do zmielonego mięsa dodaję podsmażoną cebulę i czosnek, koncentrat pomidorowy, odciśniętą bułkę i jajko. Przyprawiam solą, pieprzem i oregano. Dokładnie mieszam. Formuję małe placuszki. Na każdym układam po 2-3 kostki sera. Zawijam w podłużne klopsiki. Smażę z każdej strony. Jeśli robię to w wersji na grilla to można zawinąć w nasmarowaną tłuszczem folię aluminiową. 

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież