Składniki:
- 2 piersi z kurczaka,
- 1/2 cytryny,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 łyżka suszonego tymianku,
- 5 łyżek oliwy z oliwek,
- sól morska
- świeżo zmielony czarny pieprz,
- gałązki świeżego tymianku
Wykonanie:
Piersi z kurczaka przecinam w poprzek od najgrubszej części, dzieląc je na dwa cieńsze kawałki mięsa. Lekko rozbijam tłuczkiem, oprószam solą oraz pieprzem. Mieszam sok z cytryny, dodaję drobno posiekany czosnek, tymianek oraz oliwę z oliwek. Wkładam piersi z kurczaka i moczę je w marynacie. Odstawiam na 10 minut. Grilluję mięso przez około 10 minut. W połowie grillowania na kurczaku układam gałązki świeżego tymianku i lekko go podsuszam.